НКРЕКП прийняла рішення щодо тарифів на розподіл електроенергії

Національна комісія, що здійснює держрегулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) затвердила двоетапне підвищення тарифів на послуги з розподілу електроенергії для обленерго. Рішення ухвалили на засіданні 23 травня.

  • Поетапне підвищення тарифів на розподіл на червень 2023р та на липень-грудень 2023р для «Вінницяобленерго», «Волиньобленерго», «ДТЕК Дніпровські електромережі», «Закарпаттяобленерго», «ДТЕК Київські електромережі», «ДТЕК Київські регіональні електромережі», «Львівобленерго», «Миколаївобленерго», «ДТЕК Одеські електромережі», «Полтаваобленерго», «Прикарпаттяобленерго», «Сумиобленерго», «Тернопільобленерго», «Харківобленерго», «Хмельницькобленерго», «Черкасиобленерго», «Чернігівобленерго», ПрАТ ПЕЕМ «ЦЕК» (за стимулюючим тарифоутворенням) та ДПЕМ ПрАТ «Атомсервіс», «ДТЕК ПЕМ-Енерговугілля», «Укрзалізниця», «Нафтогаз Тепло».
  • Для операторів систем розподілу, які розташовані на прифронтовій території, продовжено чинний тариф до кінця червня та встановлено нові тарифи на ІІ півріччя 2023р. Це стосується таких компаній як «ДТЕК Донецькі електромережі», «Запоріжжяобленерго», «ДТЕК Високовольтні мережі», «Луганське енергетичне обʼєднання», ДП «Регіональні електричні мережі».
  • Окремо розглядалось питання встановлення тарифів для компаній, які входять в підсанкційну Групу VS Energy («Житомиробленерго», ПРАТ «Кіровоградобленерго», ПРАТ «Рівнеобленерго», АТ «Чернівціобленерго» та АТ «Херсонобленерго». Запропоновано продовжити чинний тариф на один місяць – до кінця червня 2023р.

«Водночас питання застосування санкцій потребує ретельного опрацювання, оскільки зупинення діяльності суб’єктів природних монополій, зокрема операторів систем розподілу електричної енергії, без отримання повного контролю держави над зазначеними суб’єктами господарювання, може призвести до відключення об’єктів споживачів від електропостачання у Житомирській, Кіровоградській, Рівненській, Херсонській та Чернівецькій областях, у тому числі підприємств критичної інфраструктури, військових об’єктів тощо, що у свою чергу може призвести до соціального вибуху, порушення безпеки та обороноздатності країни», – йдеться в обґрунтуванні до проєкту постанови.

Центр прийому споживачів:

Україна, м. Черкаси, б-р Шевченка 208, 3 поверх

+38(067)670-25-76

centrenergozbut@ukr.net