“Енергоатом” оголосив про початок ремонтної кампанії

“Енергоатом” заявив про плани перезавантажити енергоблоки АЕС свіжим ядерним паливом і провести планові ремонтні роботи для забезпечення ефективної експлуатації протягом осінньо-зимового періоду 2023-2024 років.

У зимовий період цього року  атомна генерація забезпечила близько 55% (а в окремі дні цей показник сягав навіть 65%) від загального споживання електроенергії в Україні. Кожен з енергоблоків, за винятком окупованих на  ЗАЕС, працював на максимальній від можливої на той момент потужності. Тож зараз настав час перезавантаження та проведення певних ремонтних робіт на енергоблоках для забезпечення їхньої ефективної експлуатації наступного опалювального сезону.

“Відповідний графік складено експертами Енергоатома й синхронізовано з Міністерством енергетики України та іншими генеруючими компаніями таким чином, щоб споживачі не відчули на собі вплив ремонтної кампанії”, – заявила пресслужба компанії в Telegram.

При цьому нестачу електроенергії від виробітку енергоблоків планують компенсувати включенням теплових станцій та імпортом з-за кордону.

“Крім того, в теплу пору року генерація відновлювальної енергетики зростає, а тому проходження ремонтної кампанії, хоч і вкрай непростої, відбудеться з мінімальними викликами для енергосистеми та українців”, – зазначили в “Енергоатомі”.

Центр прийому споживачів:

Україна, м. Черкаси, б-р Шевченка 208, 3 поверх

+38(067)670-25-76

centrenergozbut@ukr.net